Novi predsednik opstine Bujanovac Nagip Arifi

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2002.

09:37

Default images

U Pres-centru Vlade Srbije u Bujanovcu u ponedeljak uvece je zvanicno objavljeno da je mesto predsednika opstine, prvi put u istoriji, posle nedeljnih izbora, pripalo jednom Albancu. Na konferenciji za novinare, na kojoj su, pored ostalih, ucestvovali novoizabran predsednik opstine, diplomirani pravnik Nagip Arifi, bivsi disident iz devedesetih godina, te predsednik Koodinacionog centra Nebojsa Covic, upozoreno je da revansizma posle izbora ne sme biti. Lokalna vlast po prvi put je u rukama Albanaca, a Srbi su to prihvatili teska srca, prenosi dopisnik Radija B92 Radoman Iric.

"Bude li revansizma, bice primenjene zakonske mere, brzo i efikasno, prema onoj strani koja se ponasa ostrasceno, nacionalisticki i revansisticki. Ako bude rada na multietnickom drustvu kao sto je zamisljeno dobicete svu pomoc i podrsku savezne i republicke vlasti", upozorio je Nebojsa Covic upozorio. Arifi je izjavio da je srecan zbog pobede i rekao da "vise nece biti diskriminacije, a najmanje revansizma". Kandidat za predsednika Novica Manojlovic, koji je izgubio na izborima, rekao je da "su izborne radnje jos u toku, da izbornih rezultata jos nema i da jos ne moze da ih komentarise".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: