DSS najavjuje krivicne prijave

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.07.2002.

16:44

Default images

Demokratska stranka Srbije najavila je da ce podneti krivicne prijave protiv clanova Administrativnog odbora skupstine Srbije, Republicke izborne komisije i pravnog zastupnika DOS Sinise Nikolica jer su ucestvovali u nelegalnom oduzimanju mandata republickim poslanicima te stranke. Govoreci o sednici Administrativnog odbora u ponedeljak, funkcioner DSS Dejan Mihajlov kaze: "Admistrativni odbor, koji treba da odrzi sednicu, prva tacka je, kako oni kazu, priznanje odluke Saveznog ustavnog suda. Oni nema sta tu odluku da priznaju ili ne priznaju, ta odluka stupa na snagu danom objavljivanja u 'Sluzbenom listu'. Ali, tu je na pomolu i novo krsenje zakona, zato sto oni hoce da priznaju odluku, pa nakon toga odmah da te iste mandate oduzmu na osnovu, opet, krnjeg Predsednistva DOS, i opet na krsenju zakona".

Potpredsednik DSS Dragan Marsicanin optuzio je "krnji politbiro DOS za uvodjenje diktature u Srbiji". "U ovom momentu jedno se mora reci, a to je da su Zoran Djindjic i njegovi trabanti Srbiju uveli u diktaturu. Politicka odluka krnjeg Predsednistva DOS, koja ce biti sprovedena odlukom nelegitimnog Administrativnog odbora nelegitimne Skupstine, kao i obrazlozenje te odluke Predsednistva DOS, odnosno izjave koje su njeni tvorci dali, predstavljaju nesto sto se moze nazvati manifestom bezakonja politbiroa krnjeg DOS", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: