Isakov glasao protiv oduzimanja mandata DSS-u

Izvor: B92

Subota, 27.07.2002.

15:20

Default images

Za iskljucenje DSS-a na sednici Predsednistva DOS-a glasalo je 13 lidera DOS-a, dok su predstavnici DC i Reformista Vojvodine bili protiv odluke o iskljucenju DSS iz koalicije i oduzimanja mandata toj stranci u Skupstini Srbije.

Predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov u izjavi za B92  objasnjava zasto je glasao protiv odluke predsednistav DOS-a: "Niko nema pravo da menja volju birackog tela, odnosno gradjana Srbije, pa ni DOS, ni Predsednistvo DOS-a, ni lideri partija, to je stvar gradjana, oni su izabrali DOS takav kakav jeste kada je izabran i parlament je napravljen tako kako je napravljen. Ako treba menjati parlament, onda to moze biti samo na izborima, niko drugi nema pravo, ni tu moc da promeni sastav parlamenta preko noci, pa da to izgleda demokratski. To se moze predstaviti demokratski, ali to nije demokratski i ja prosto ne mogu da stanem iza jedne takve odluke", kaze Isakov.

Isakov ocenjuje da  "nece doci do parlamentarne krize na nivou republicke skupstine, jer ce DOS podeliti mandate DSS i tako ostvariti lagodnu vecinu". "Medjutim, to ne moze biti dugog veka jer nije zasnovano na volji gradjana", zakljucio je Isakov. Za sada nije poznato po kom principu i kome ce DOS podeliti oduzete mandate DSS. Niko od lidera DOS-a danas nije zeleo preciznije o tome da govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: