Skole i dalje u strajku

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2000.

20:14

Default images
Predsednik republickog odbora Sindikata obrazovanja, tzv. drzavnog sindikata, Branislav Pavlovic izjavio je na konferenciji za novinare da je vlada izmirila vecinu obaveza prema prosvetnim radnicima, isplativsi zarade za februar i uglavnom sve zaostale tople obroke. On je izneo podatak da se u zakonskom obliku strajka trenutno nalazi 50tak skola. Podsetimo republicki ministar prosvete Milivoje Simonovic rekao je pre dva dana da je broj skola u strajku oko 20. Pavlovic istice da je nastavak strajka sa tolikim brojem skola u strajku kontraproduktivan jer strajkaci mogu dobiti umanjene plate.

Sa druge strane nezavisni sindikati tvrde da broj skola u zakonskom obliku strajka skracenjem casova na 30 minuta raste. Predsednik granskog sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Nenad Gromovic izneo je na konferenciji za novinare da je 188 skola u strajku. "Ako dodje do postovanja preporuke Ministarstva prosvete za umanjenje plata, pozvacemo sve na sindikalnu solidarnost i na totalnu obustavu rada", kaze Gromovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: