Vasiljevic: Ljudi iz Kostunicinog kabineta naredili upad

Izvor: Beta

Petak, 12.07.2002.

08:58

Default images

Nekadasnji nacelnik Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Aleksandar Vasiljevic potvrdio je u petak da je prisustvovao sastanku na kom su savetnici jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice trazili od Vojske upad u Biro za komunikacije Vlade Srbije. "Bio sam prisutan na tom sastanku u Upravi bezbednosti i u celini mogu da potvrdim sve ono sto su ostali generali govorili o tom dogadjaju", rekao je Vasiljevic.
Penzionisani nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic ispricao je da su su savetnici jugoslovenskog predsednika Gradimir Nalic i Ljiljana Nedeljkovic trazili upad specijalnih vojnih jedinica u Biro za komunikacije Vlade Srbije, pod obrazlozenjem da su tamo postavljeni prislusni uredjaji. Te Pavkoviceve tvrdnje potvrdila su jos 2 penzionisana oficira VJ, bivsi nacelnik Uprave za bezbednost Milan Djakovic i nacelnik Uprave za moral Milen Simic koji su, poput Aleksandra Vasiljevica, rekli da su prisustvovali tom sastanku. "Malo je reci da sam bio iznenadjen, ja sam stvarno bio zatecen i frapiran idejom da tako nesto moze da bude radjeno, tim pre sto nisu postojale cinjenice koje bi mogle da potkrepe taj dogadjaj", rekao je Vasiljevic. On je rekao da se do sada povodom "afere Pavkovic" nije oglasavao "u nadi da ce biti formirana anketna komisija u jugoslovenskom parlamentu koja ce rasvetliti ceo slucaj". On je rekao da ce svedociti pred anketnim odborom republickog parlamenta ako taj odbor bude formiran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: