Djindjic: Necemo iskljuciti DSS iz DOS

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2002.

19:01

Default images

Predsednik Vlade Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je da Demokratska stranka Srbije nece biti iskljucena iz DOS, sem ukoliko se na neki otvoreniji nacin ne suprotstavi Vladi Srbije i parlamentarnoj vecini. "Prakticno se nista nece promeniti", rekao je Djindjic reagujuci na izjavu predsednika SRJ i lidera DSS Vojislava Kostunice da tu stranku vise ne vezuje koalicioni sporazum sa ostalim clanicama DOS. "Cinjenica je da je DOS predizborna koalicija koja je imala svoja odredjena pravila. DOS ima Predsednistvo koje je jedini organ koji donosi odluke, a DSS vec izvesno vreme ne ucestvuje u radu Predsednistva i vec nekoliko meseci prakticno nije u DOS", rekao je Djindjic. Prema njegovim recima, takvo stanje nije ozvaniceno  i za sada ne postoje razlozi da to bude ucinjeno. "Oni su deo svojih prava koja su imali na listi DOS izgubili jer su odbili da prihvate odgovornost koje ostali u DOS imaju", rekao je Djindjic, i dodao da ne vidi razloge za dalje pogorsavanje odnosa DSS i ostatka DOS. "Naprotiv, i dalje mislim da je saradnja moguca", rekao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: