DJINDJIC: CIVILNO DRUSTVO I USLOV I CILJ RAZVOJA

Izvor: B92

Petak, 14.06.2002.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic rekao je u petak na otvaranju druge Skupstine nevladinih organizacija Centralne Evrope, bivseg SSSR i Turske, da je razvijanje civilnog drustva u Srbiji i "uslov i cilj"

daljeg ekonomskog razvoja zemlje. "Odnos ekonomije i civilnog drustva u siromasnim zemljama je poremecen na stetu civilnog drustva", rekao je Djindjic. Prema njegovim recima, Vlada Srbije stoji iza koncepta zadovoljnog drustva u kome "svako ima sansu, ne i garanciju, da ravnoprano ucestvuje u ekonomskom ili politickom zivotu". "Mi smo pristalice aktivne vlade koja se ne ponasa kao saobracajac ili semafor, vec se stara da obezbedi aktivno ucesce gradjana u politickom procesu", rekao je Djindjic. On je rekao da "u nasem drustvu ima mesta za strah jos jedino od siromastva" i zahvalio se Svetskoj banci i drugim medjunarodnim ekonomskim organizacijama koje pomazu Srbiji u borbi protiv nasledjenog siromastva.

Na Skupstini nevladinih organizacija regiona i zemalja bivseg SSSR u naredna 3 dana bice raspravljano i o ucescu civilnog drustva u medjunarodnim finansijskim institucijama, o strategiji Svetske banke o socijalnom razvoju i jos nekim temama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: