DJINDJIC: POLICIJA I PRAVOSUDJE ZASLUZUJU OCENU 2

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2002.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic ocenio je da bi rad sudstva i policije u poslednje vreme mogao biti ocenjen dvojkom. "Trazio sam podatke koliko je slucajeva po gradovima Srbije reseno po krivicnim prijavama i dobio da nije resen nijedan. Oni koji pricaju o nezavisnom sudstvu u Srbiji neka o tome pricaju na Marsu", rekao je Djindjic na tribini u Sremskoj Mitrovici. Premijer je rekao da bi neefikasnost sudstva mogla da se gleda i kroz kaznenu politiku, jer od ukupnog broja izrecenih kazni, 20 odsto cine zatvorske kazne, 65 odsto uslovne i 10 do 15 odsto novcane kazne. "Takvom kaznenom politikom nase pravosudje podstice kriminal jer kriminalci rezonuju da je njihova sansa 6:3 da ne odu u zatvor. Tako, krivicna dela kao sto su upadi u stanove i kradja automobila kod nas mogu da se nazovu nacionalnim sportom", ocenio je Djindjic. On je rekao da je glavni problem u policiji kadrovska struktura, jer je svega 10 odsto inspektora specijalizovano za borbu protiv narkotika i drugih teskih krivicnih dela iz domena opste kriminalistike.

Djindjic s delegacijom Vlade u sredu boravi u poseti Sremskom okrugu, u okviru turneje "Srbija na dobrom putu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: