PREDSEDNISTVO DOS-A RASPRAVLJALO O USTAVNOJ POVELJI

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2002.

19:00

Default images
Predsednistvo DOS-a zakljucilo je u ponedeljak na sednici u Novom Sadu da Ustavna povelja buduce zajednice Srbije i Crne Gore mora biti bazirana na modelu odrzive drzavne zajednice. Predsednistvo je takodje odlucilo da u povelji bude istaknuto da Srbija u zajednicu sa Crnom Gorom ulazi sa svoje dve pokrajine Vojvodinom i Kosovom, javlja dopisnik B92 iz Novog Sada.

Povelja ce biti odrziva samo ako je podrze cetiri glavne strane u njenoj izradi, rekao je predsednik Koalicije Vojvodina i republicki ministar poljoprivrede Dragan Veselinov, iznoseci zakljucke sa sastanka DOS-a.

"Buduca Ustavna povelja Srbije i Crne Gore, koja bi trebalo da se izradi na osnovu odluka parlamenata Srbije, Crne Gore i Jugoslavije, treba da sadrzi model odrzive drzavne zajednice, u skladu sa nacelima evropske integracije. Ustavna povelja je odrziva ukoliko njene cinioce podrze sve cetiri glavne strane u izradi Povelje - DOS, DPS, DSS i SNP, i preuzmu punu politicku odgovornost za njeno sprovodjenje", rekao je Veselinov.

Na Predsednistvu DOS-a je odluceno i da ce u Povelji biti istaknuto da Srbija u zajednicu sa Crnom Gorom ulazi sa dve svoje autonomne pokrajine, Vojvodinom i Kosovom i Metohijom, a u cilju izrade Povelje, DOS ce obrazovati i strucni tim, na cijem celu ce biti republicki ministar finansija Bozidar Djelic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: