Nastavak zasedanja crnogorske skupstine u utorak

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2000.

20:19

Default images
Skupstina Crne Gore u utorak nastavlja prvo redovno zasedanje, koje, sa prekidima, traje jos od 14. marta, javlja Beta. Poslanici crnogorskog parlamenta ce se izjasniti o predlogu crnogorskog predsednika Mila Djukanovica da se za novog predsednika Ustavnog suda Crne Gore izabere doskorasnji sudija Saveznog ustavnog suda Nikola Vujanovic. Dosadasnjem predsedniku Ustavnog suda Blagoti Mitricu istekao je mandat na toj funkciji. U crnogorskoj vladi je upraznjeno nekoliko mesta, ali nije izvesno da li ce republicki parlament raspravljati o tim kadrovskim pitanjima. Skupstina Crne Gore je ranije usvojila dva izborna zakona - o birackim spiskovima i o izboru odbornika i poslanika, na osnovu kojih ce se odrzati lokalni izbori u Podgorici i Herceg Novom, zakazani za 11. jun. Socijalisticka narodna partija je saopstila prosle nedelje da drzavni organi nisu ispostovali svoje obaveze na osnovu tih zakona, ocenjujuci da bi, zbog kasnjenja,"trebalo razmisliti o odlaganju izbora". Crnogorski parlament je, takodje, usvojio i pravila o pracenju predizbornih aktivnosti politickih partija u drzavnim medijima- listu "Pobjeda" i Radio-televiziji Crne Gore. Ostalo je otvoreno pitanje direktnog TV prenosa skuopstinskih zasedanja uoci samih izbora, o cemu ce odluku doneti parlament. U medjuvremenu, od kraja marta, doslo je do blokade rada Programskog odbora TV Crne Gore , jer su se predstavnici politickih partija u tom odboru podelili u stavovima prema uredjivackoj politici tog medija. Predstavnici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Demokratskog saveza dali su "zeleno svijetlo" uredjivackoj politici TV Crne Gore, dok su protiv bili predstavnici Narodne stranke, Socijalisticke narodne partije i Liberalnog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: