U utorak sednica PAVK-a

Izvor: B92

Nedelja, 09.04.2000.

19:34

Default images
Prvi sastanak Privremenog administrativnog veca Kosova na kojem ce ucestvovati i srpski posmatrac Rada Trajkovic bice odrzan u utorak, 11. aprila. Objasnjavajuci sta uloga posmatraca konkretno znaci, Rada Trajkovic je za nas program rekla:

"Uloga posmatraca bice da mozemo da pratimo sva zasedanja. Znaci ne donosimo odluke, ne ucestvujemo u donosenju odluka. Mozemo da ucestvujemo u raspravi. Srpska strana ce pokusati da sve sednice otvori za javnost, odnosno, odmah nakon tih zasedanja ce obavestavati javnost o toku i sadrzaju zasedanja", kaze Rada Trajkovic. Ona je rekla komentarisuci ostre kritike na racun Srpskog nacionalnog veca zbog odluke da ucestvuju u radu PAVK-a i Prelaznog saveta Kosova, da su ti napadi rezima iz Beograda gotovo identicni sa komentarima ekstremnog dela albanske zajednice. O protestu Srba u Gracanici na kojem, su zbog ove odluke SNV-a, pretili i da ce spaliti ovaj manastir Trajkovicka je rekla:

"U Gracanici je bilo vrlo mucno stanje, ljudi koji dolaze iz Beograda dali su zadatak ljudima iz Srpske nacionalne skupstine koja funkcionise pod kontrolom rezima iz Beograda, da izazovu narod na ulice i da normalno pokrenu ljude u obracun sa nama. Ne moze se zaista govoriti o tome da je to primljeno kod naroda sa nekim velikim ushicenjem. Tu se nalazi jedna manja grupica ljudi. Mislim, da je sustina svega i neupoznavanje naroda sa svim onim sto je potpisano u Kumanovu i da se navlaci narod na stradanja bez ikakvog razloga", kaze Rada Trajkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: