SAD odredile sredstva za pomoc tzv. opozicionim opstinama u Srbiji

Izvor: B92

Subota, 08.04.2000.

19:09

Default images
Americki drzavni sekretar Medlin Olbrajt izjavila je na sastanku sa osmoricom gradonacelnika takozvanih “opozicionih” opstina iz Srbije, da je americki Kongres vec odredio sredstva za pomoc "humanitarnim potrebama stanovnika ovih gradova, ukljucujuci zdravstvo, sanaciju, ekologiju, hranu i obrazovanje". "Saradjivacemo sa demokratskim liderima ovih opstina kako bi utvrdili program koji ce brzo posvetiti paznju humanitarnim problemima", rekla je, prema saopstenju sa sastanka, Madlen Olbrajt. U saopstenju se iznosi njena ocena da "ujedinjene koalicije, koje su na vlasti u ovim gradovima, pokazuju da opozicija jeste alternativa sadasnjem rezimu". Gradonacelnik Panceva Srdjan Mikovic je rekao za B2-92 da je u razgovoru pruzena podrska lokalnim samoupravama u Srbiji koje su, po oceni Olbrajtove, pokazale izuzetnu hrabrost u pokusaju da ucine maksimum za bolji zivot gradjana i za demokratizaciju zemlje. On je istakao da je glavni uspeh boravka u SAD to sto ce Vasington preispitati stavove o tome sta sve spada u humanitarnu pomoc, kako bi ona bila prosirena. Mikovic je Olbrajtovoj rekao da Pancevo trpi "ogromne probleme" sa zagadjenjem vode i zemlje i da kancerogene materije ugrozavaju zdravlje stanovnistva. Gradonacelnik Nisa Zoran Zivkovic izjavio je da su clanovi delegacije istakli da ne vide smisao opstanka sankcija, zalozivsi se za obezbedjivanje podsticajnih investicionih uslova i ekonomski oporavak zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: