SDP: POSTICI KOMPROMIS

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2002.

19:00

Default images
Socijaldemokratska partija, ciji su kopredsednici Zarko Korac i Slobodan Orlic, na poslednjoj sednici Predsednistva DOS-a bili protiv oduzimanja mandata poslanicima koji neredovno dolaze na sednice Skupstine Srbije, predlaze da se unutar celog DOS-a, ali pre svega DS-a i DSS-a postigne kompromis, koji bi doprineo stabilizaciji politickih prilika. Portparol SDP-a Ljiljana Nestorovic, u izjavi za TV B92, objasnjava kakav bi redosled poteza trebalo da usledi: "Ona krucijalna tacka oko treba da se postigne dogovor izmedju naјsnaznijih i najodgovornijih partija u DOS-u, a to su DS i DSS, jeste tacan datum kada ce poceti najozbiljniji razgovori oko Ustava, dakle odrediti ustavotvorne komisije, odrediti politicki zadatak sta se hoce, jer mi smo se obavezali da kada bude doneta Ustavna povelja na saveznom nivou, da se Ustav Srbije do kraja godine usaglasi sa tim. Znaci, mi imamo obavezu donosenja novog Ustava i to se mora uraditi, ne treba se uraditi. U medjuvremenu, poslanici DSS-a, koji takodje nisu izabrani da sede van klupa, treba da podrze donosenje medijskih zakona, izbornog zakona i da kada sve to zavrsimo, idemo na izbore", rekla je Nestorovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: