SVETSKA BANKA ODOBRILA JUGOSLAVIJI KREDIT ZA PRIVATIZACIJU

Beograd --

Podeli

Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic izjavio je u petak da je kredit Svetske banke od 85 miliona dolara, koji je sinoc odobren Jugoslaviji, namenjen za razvoj finansijskog sektora, za ubrzanje procesa privatizacije i reformu socijalnog sektora u Srbiji.

"Za razliku od kredita Medjunarodnog monetarnog fonda, koji je bio namenjen za podrsku deviznim rezervama i platnom bilansu zemlje, ovaj kredit ce doprineti strukturnim reformama", izjavio je Dinkic.

Rec je o povoljnom kreditu sa rokom otplate od 20 godina, sa deset godina poceka i 0,75 procenata kamate na godisnjem nivou, rekao je Dinkic.

Dinkic je ocenio da se u odnosima sa medjunarodnim finansijskim institucijama postigao maksimum i da sada sve zavisi kako ce se podrska dobijena iz inostranstva "pretociti" na teren investicija i povecanja standarda gradjana.

Dinkic je rekao da je predstavnik Sjedinjenih Americkih Drzava glasao za kredit, tako da su svih osam izvrsnih direktora Svetske banke u svom izjasnjavanju podrzali reforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.