CRNOGORSKA SKUPSTINA ODLUCUJE O NACINU IZBORA PREDSTAVNIKA

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2002.

19:00

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je u utorak da ce Skupstina Crne Gore svojim zakonima regulisati nacin izbora crnogorskih predstavnika za novu skupstinu Srbije i Crne Gore. Za predlog DOS i Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju", da poslanici budu birani neposredno, rekao je da je zanimljiv, ali ne i obavezujuc za drzavu Crne Gore i Srbije. "To sto gospoda iz DOS o tome imaju svoj stav veoma je zanimljivo, ali ne proizvodi nikakve pravne, ni politicke posljedice u Crnoj Gori", rekao je Djukanovic. Prema njegovim recima, oni svoj stav mogu eventualno da formulisu kao zakon koji ce obavezivati Srbiju, a Crna Gora ce doneti zakon voljom svoje parlamentarne vecine, saglasno onome sto je njen politicki interes. Ako neko ocekuje da ce EU nametnuti nesto sto ne pise u Sporazumu, taj pogresno, neozbiljno i neupuceno dozivljava ulogu EU u citavom procesu", rekao je Djukanovic i podsetio da u Sporazumu pise da ce predstavnici zajednice biti birani na osnovu republickih zakona "i tu ne moze pomoci niti stav DOS, niti bilo koji ekspertski stav iz medjunarodne zajednice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: