DS TRAZI SMENU POSLANIKA DSS SA DRZAVNIH FUNKCIJA

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2002.

19:00

Default images
Predstavnici Demokratske stranke u Skupstini Srbije u utorak su zatrazili od Vlade da smeni poslanike Demokratske stranke Srbije sa drzavnih fukcija zbog opstruiranja rada Parlamenta. U saopstenju DS navodi da poslanici Socijalisticke partije Srbije, DSS, SRS i Stranke srpskog jedinstva nedolazenjem na sednicu vec drugi dan svesno opstruiraju rad Skupstine. Na taj nacin, dodaje DS, ti poslanici nanose stetu gradjanima Srbije od preko 5.000 evra dnevno. Sef Poslanickog kluba DS Cedomir Jovanovic kaze za B92 da incijativa njegove stranke predstavlja vrstu sankcionisanja poslanika DSS. "DSS je nasao nove partnere u socijalistima, radikalima i Stranci srpskog jednistva i zato mislim da smo duzni da im uskratimo onu vrstu podrske uz pomoc koje su opstali. Svojim ponasanjem u Parlamentu, nastojanjem da kroz blokadu on bude srusen, izgubili su svaku vrstu naseg obzira i ubuduce cemo se prema njima ponasati onako kako se ponasamo prema svima drugima koji ugrozavaju osnovne demokratske interese naseg drustva. Mislimo da je to jedino sto se moze u ovom trenutku uraditi, jer bismo, u susprotnom, cutanjem, okretanjem glave u stranu, postali odgovorni za takvu vrstu politike koja po svemu dovodi u pitanje ono sto smo mi uz podrsku gradjana Srbije uradili u prethodnih godinu i po dana", kaze Jovanovic.

S druge strane, sef Poslanickog kluba DSS Dejan Mihajlov kaze da inicijativa DS predstavlja jos jednu vrstu nasilja nad politickim neistomisljenicima. "Ovde se ne raspravlja o tome da li su ti ljudi dobro radili svoj posao, vec samo zato sto nemaju partijsku knjizicu DS, GSS ili neke druge stranke oni moraju da budu smenjeni. To nas sve podseca na stara vremena. Poslanici DSS ne mogu da budu odgovorni za to sto poslanici DOS koji formalno podrzavaju Vladu ne dolaze redovno na sednice. Oni koji podrzavaju Vladu imaju obavezu da obezbede kvorum", kaze Mihajlov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: