SKUPSTINA KOSOVA O GRANICI I KOSOVSKOJ MITROVICI

Izvor: B92

Petak, 17.05.2002.

19:00

Default images
Predsednistvo Skupstine Kosova odlucilo je u petak da poslanici na sledecem zasedanju, zakazanom za 23. maj, raspravljaju o predlogu rezolucije o zastiti teritorijalne celovitosti Pokrajine i nepriznavanju medjugranicnog sporazuma koji su prosle godine postigli zvanicnici Beograda i Skoplja. Nacrt rezolucije o granici prema Makedoniji i Kosovskoj Mitrovici, u cetvrtak su usvojili Odbori za zakonodavstvo i medjunarodne odnose. Clan Predsednistva Skupstine Oliver Ivanovic ocenio je da "rezolucija kao takva ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo, jer izlazi iz poglavlja 5. Ustavnih okvira, koje predvidja formiranje privremene samouprave, i direktno zadire u ovlascenja specijalnog predstavnika UN na Kosovu i Metohiji". "Tretiranje K.

Mitrovice kao posebnog pitanja je neprihvatljivo", rekao je Ivanovic, "jer predstavlja samo odraz vrlo nesredjene i kopmleksne situacije na citavom Kosovu i Metohiji". Pitanje K. Mitrovice "nije nista manji problem nego sto je pitanje ostalih gradova", rekao je on, ponovivsi "da je prioritet razmatranje stanja u Pristini, Peci, Prizrenu i drugim gradovima, gde je do pred kraj rata zivelo mnogo Srba, a trenutno ili ih uopste nema, ili ih ima veoma malo". Ivanovic je podsetio da je prema poslednjim analizama UNMIK stopa kriminaliteta na severu Kosova i Metohije daleko niza nego u ostalim delovima Pokrajine.

Clan Predsednistva Skupstine Kosova Fatmir Sejdiu je rekao da nacrt rezolucije predstavlja dokument u kome se istice zabrinutost i uznemirenje vecine gradjana Kosova i pokrajinskih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: