USVOJENE IZMENE ZAKONA O JAVNIM PREDUZECIMA

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2002.

19:00

Default images
Skupstina Srbije usvojila je u sredu izmene Zakona o javnim preduzecima, koje ce, prema obrazlozenju Vlade, omoguciti da kontrolnu funkciju u javnim preduzecima obavlja osnivac preduzeca. Skupstina je prekinula rad i nastavice sednicu u ponedeljak, 20. maja raspravom o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Ministar trgovine i turizma Slobodan Milosavljevic u utorak je na skupstinskoj sednici rekao da zakonske izmene "idu u pravcu zelje za decentralizacijom, vecom odgovornoscu, ovlascenjima i za mogucnostima odlucivanja lokalne samouprave u segmentima koji su od vitalnog znacaja za funkcionisanje gradova i opstina".

Vazecim zakonom, koji je usvojen 2000. godine, Vlada Srbije je, u ime Republike, ovlastena da daje saglasnost na odluke i akta javnih preduzeca ciji je osnivac jedinica lokalne samouprave ili autonomna pokrajina, kao i drugih oblika preduzeca koja obavljaju delatnost od opsteg interesa.

Labus ocekuje ukidanje hrvatskih i slovenackih viza Potpredsednik jugoslovenske vlade Miroljub Labus izrazio je uverenje da ce do kraja godine biti ukinute vize za putovanje gradjana SRJ u Hrvatsku i Sloveniju. "Vizni rezim jeste problem za nase gradjane, ali uveren sam da ce do kraja godine za nas biti ukinute vize, i to dosad 'najtvrdje' vize koje smo imali sa bivsim jugoslovenskim republikama Slovenijom i Hrvatskom", rekao je Labus za najnoviji "Nedeljni telegraf".

On je rekao da bi uskoro trebalo da budu potpisani ugovori o slobodnoj trgovini SRJ sa Hrvatskom, Slovenijom, Rumunijom i Bugarskom, navodeci da ce ugovori biti slicni onom izmedju SRJ i Madjarske, koji je ratifikovan u Saveznoj skupstini i koji ce stupiti na snagu 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: