MARSICANIN: REPUBLICKA VLADA NIPODASTAVA SKUPSTINU

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2002.

19:00

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Marsicanin izjavio je u utorak da republicka Vlada nipodastava Skupstinu Srbije, jer je izvestaj o svom radu, podnela predsednistvu DOS-a, a ne parlamentu. Marsicanin je novinarima rekao da sumnja da izvestaj o radu vlade uopste postoji, jer je, kako je naveo, veoma cudno da se taj izvestaj podnosi liderima DOS-a. On je naglasio da DSS nece podrzati rekonstrukciju Vlade: "Nema govora o rekonstrukciji vlade.

Rekonstrukcija podrazumeva izmene u sastavu vlade, a ovde se radi o pokusaju prosirenja radi zadovoljavanja potreba ostatka DOS-a za odredjenim funkcijama i privilegijama da bi se obezbedila skupstinska vecina sto, zapravo, znaci povecanje broja potpredsednickih mesta jer je sam premijer rekao da ukoliko g. Isakov i g. Ilic ta mesta ne prihvate, ta mesta nece biti popunjena. Time je zapravo rekao da su ta mesta potpuno nepotrebna, a treba napomenuti da Srbija u ovom trenutku ima najskuplju i najglomazniju vladu u Evropi". Sef poslanickog kluba DOS-a Cedomir Jovanovic izjavio je da je Velimiru Ilicu ponudjeno mesto potpredsednika Vlade jer je, kako je rekao, koalicija duzna da mu to da.

Jovanovic je istakao i da je Ilicu ponudjena funkcija u Vladi, jer je Nova Srbija ostala bez predstavnika u organima vlasti. Upitan da li je tom ponudom DOS napravio formalan dogovor sa Novom Srbijom, cime ce biti obezbedjena vecina u parlamentu, Cedomir Jovanovic je odgovorio: "To nije formalan dogovor. Mi smo insistirali na postovanju dva koncepta, jedan je bio politicki, a drugi je bio usko profesionalni i ticao se ekspertskog dela. Tako su svi predsednici stranaka dobili mesta potpredsednika izuzev g. Ilica koji nije bio u statusu predsednika, a pri tom je g. Protic imao vazne drzavne funkcije. To je potvrdjeno koalicionom sporazumom i to se nece menjati ni ubuduce".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: