ZASEDALO PREDSEDNISTVO DOS

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2002.

19:00

Default images
Na sednici Predsednistva DOS u ponedeljak je prihvacen izvesaj o radu Vlade Srbije i odluceno da budu fomirana 2 nova ministarstva, za lokalnu samoupravu i za zastitu zivotne sredine. Novi ministri bice Rodoljub Sabic i Andjelka Mihajlov. Liderima Nove Srbije i Reformista Vojvodine bice ponudjena mesta potpredsednika Vlade Srbije, saopstili su posle sastanka premijer Srbie Zoran Djindjic i sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic. Djindjic je rekao da na ostalim mestima u Vladi nece biti izmena. Na Predsednistvu je, prema njegovim recima, dogovoreno da sve teme koje se ne ticu reformi u zemlji budu stavljene u drugi plan. Na pitanje da li su se lideri DOS izjasnili o kampanji Demohriscanske stranke Srbije za nezavisnu Srbiju, Djindjic je rekao da je dogovoreno da "u drugom planu budu i Baticeve izjave u vezi s kampanjom stranke". Ako Velimir Ilic ne prihvati mesto potpredsednika Vlade, ono nece biti nudjeno nikom drugom, rekao je premijer i dodao da ipak ocekuje da Ilic udje u Vladu. Za sada se jos ne zna koje ce biti zaduzenje Miodraga Isakova, ali je Djindjic naveo da smatra da jedan od potpredsednika treba da bude zaduzen za sprovodjenje zakona o radiodifuziji i kontakte s medijima. Premijer je odrecno odgovorio na pitanje da li je Nebojsa Covic trazio jos neko mesto u Vladi za svoju Demokratsku alternativu. Djindjic je jos rekao da ce do kraja nedelje biti odrzan sastanak s predstavnicima "Zajedno za Jugoslaviju" na kome ce biti dogovoren datum nastavka sednice Savezne skupstine na kojoj ce biti razmatran Sporazum o redefinisanju odnosa Srbije i Crne Gore. "Ako neposredan izbor poslanika za novu Skupstinu i zahtev Socijalisticke narodne partije da se o Ustavnoj povelji glasa, a ne samo da bude proglasena u Saveznoj skupstini, budu jedine sporne tacke, DOS ce podrzati zahtev SNP", rekao je Djindjic i izrazio uverenje da ce Sporazum biti usvojen do kraja meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: