SVILANOVIC: KAMPANJA DHSS DOVELA U PITANJE PRIJEM SRJ U SE

Izvor: B92

Petak, 03.05.2002.

20:00

Default images
Skori prijem Jugoslavije u Savet Evrope ozbiljno je doveden u pitanje zbog kampanje za samostalnu Srbiju, koju vodi jedan od lidera DOS Vladan Batic, rekao je za B92 savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanovic. Svilanovic je u Viljnusu, gde je u petak govorio na sastanku komiteta ministara zemalja-clanica Saveta Evrope, kao predstavnik Jugoslavije, koja je u ovom trenutku predsedavajuci Procesa saradnje zemalja Jugoistocne Evrope. Govoreci o reakcijama predstavnika SE na kampanju Demohriscanske stranke Srbije, Svilanovic za B92 kaze da su svi njegovi sagovornici u svim razgovorima "s velikom zabrinutoscu primetili da se u zemlji vodi kampanja protiv beogradskog sporazuma, kampanja za nezavisnost Srbije". "Sva moja objasnjenja da se radi o inicijativi jedne od stranaka nisu u sustini prihvacena, jer su oni to protumacili kao kampanju Vlade Srbije protiv beogradskog sporazuma, jer onu kampanju koju vodi ministar u Vladi, a od koje se Vlada ne ogradjuje, dozivljavaju kao promenu stava Vlade Srbije u odnosu na sporazum. Mislim da je veoma ozbiljno dovedeno u pitanje skoro clanstvo SRJ u SE ukoliko nesto u zemlji u tom smislu ne ucinimo", zakljucio je Svilanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: