MANDIC: IZRUCENJA OPTUZENIH NECE BITI DOVOLJNA

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2002.

20:00

Default images
Potpredsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Nebojsa Mandic ocenio je da izrucenja jugoslovenskih gradjana Haskom tribunalu nece biti dovoljna, vec da SRJ u potpunosti mora saradjivati s tim sudom.

Mandic je ocenio da je odluka o dobrovoljnoj predaji Haskom tribunalu 6 optuzenih jugoslovenskih drzavljana "racionalan potez" zbog kog ce svima u Srbiji biti bolje. On je izjavio da ce procesi pred haskim sudom biti prilika i da bude utvrdjena istina o dogadjajima i odgovornosti pojedinaca u prethodnoj deceniji. On je dodao da je saradnja s Tribunalom obaveza koju Srbija ne moze da izbegne, kao i da se medjunarodna zajednica nece zadovoljiti samo izrucivanjem optuzenih.

Prema njegovim recima, SRJ i Srbija zato moraju u potpunosti saradjivati sa medjunarodnim sudom, sto podrazumeva i razmenu dokumenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: