KOLUNDZIJA: DOBROVOLJAN ODZIV OPTUZENIKA JE DOBAR SIGNAL

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2002.

20:00

Default images
Potpredsednica Demokratske alternative Nada Kolundzija pozdravila je u utorak dobrovoljan odziv optuzenika sa haske liste i ocenila da se time cuva i njihovo i dostojanstvo drzave. Ona je ocenila da ce dobrovoljnim odzivom optuzenih za ratne zlocine Jugoslavija konacno izaci iz krizne faze saradnje s Haskim tribunalom i da ce dobiti priliku da pred tim sudom brani svoje drzavne i nacionalne interese. Ona je dodala da je takav gest pomoci i da se pred sudom i Hagu nadju i oni koji su cinili zlocine protiv Srba. "To je dobar signal i za medjunarodnu zajednicu, ali i jedan od faktora za promenu nacionalnog osecanja kod Srba koji su tesko podnosili saradnju s Haskim tribunalom", rekla je Nada Kolundzija i dodala da ce se time pokazati da je svaka odgovornost licna i da ne moze da bude pretvorena u kolektivnu, odnosno drzavnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: