RAZDVAJANJE OPTUZNICE ZA KOSOVO?

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2002.

20:00

Default images
Ukoliko u Hag dodju Dragoljub Ojdanic i Nikola Sainovic, optuzeni na zajednickoj optuznici sa Slobodanom Milosevicem za ratne zlocine na Kosovu, optuznica ce najverovatnije biti razdvojena, procenjuju pravni strucnjaci u Haskom tribunalu. Sudjenje bivsem jugoslovenskom predsedniku pocelo je, naime, 12. februara i saslusana je gotovo trecina svedoka tuzilastva. Naknadno uvodjenje u proces Sainovica i Ojdanica moglo bi da dovede do zastoja sudjenje Milosevicu, kako bi ponovo bili ispitani svedoci. Razlog vise za razdvajanje je i izostanak cetvrtog optuzenog sa iste optuznice - Milana Milutinovica. Predsednik veca koje sudi Milosevicu, sudija Ricard Mej, odredio je 19. jul 2002. godine kao rok u kojem bi tuzilastvo trebalo da zavrsi dokazni postupak po optuznici za Kosovo. Tako bi, kako je obrazlozio, sve strane u ovom postupku imale vremena da se pripreme, pre letnjeg odmora, za optuznicu koja se odnosi na zlocine u Hrvatskoj.

Moguce je ocekivati, kako saznaje FoNet, da sudski postupak bude vodjen odvojeno protiv Ojdanica i Sainovica ili da Sud saceka dolazak Milana Milutinovica, pa da bude organizovano zajednicko sudjenje svoj trojici.

U ovom trenutku, medjutim, u Tribunalu niko zvanicno ne moze da potvrdi kako ce se razvijati dogadjaji po optuznici za Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: