"SAD CE OBNOVITI POMOC SRJ, ALI CE SE PRITISCI NASTAVITI"

Izvor: B92

Subota, 20.04.2002.

20:00

Default images
Savetnik potpredsednika savezne vlade Miroljuba Labusa, koji boravi u Vasingtonu, Milan Pajevic rekao je za Radio B92 kako ocekuje da ce americki drzavni sekretar Kolin Pauel potvrditi da je Jugoslavija ispunila uslove za dobijanje pomoci, posebno uzevsi u obzir ceste najave pojedinih optuzenika da ce se dobrovoljno predati Haskom sudu. "Skoro sasvim sam siguran da ce doci do pozitivnog resenja od strane drzavnog sekretara, odnosnodo sertifikacije, kao sto sam sasvim siguran da ce se i ta poslednja – i najvaznija - faza saradnje sa Haskim tribunalom uspesno ostvariti, narocito i zbog toga sto ima najava od strane onih koji su u Hagu optuzeni da ce se i sami tamo prijaviti", rekao je Pajevic.

Milan Pajevic ne deli misljenje da vise ne postoje razlozi da se zbog nesaradnje sa Haskim tribunalom vrsi pritisak na Jugoslaviju, s obzirom na to da je glavni tuzilac Karla del Ponte prilikom svoje posete Beogradu apostrofirala slucaj Ratka Mladica. Podsetimo, ovdasnji zvanicnici vise puta su ponovili da nemaju saznanja o tome gde se Mladic nalazi. Pajevic smatra da posle eventualne predaje pojedinih haskih optuzenika i odobravanja americke pomoci, SAD nece prestati da vrse pritisak na Jugoslaviju. "Oni ce sigurno da nastave da insistiraju na tome, i sasvim sigurno da ce mnogo toga biti ispostovano sa nase strane.

Nemoguce mi je da procenim da li ce se eventualno neko od ovih najtrazenijih samoinicijativno javiti - cini mi se da nece. Isto tako sam ubedjen da bio bilo neobicno dobro, pre svega za ljude u Srbiji i celoj Jugoslaviji, da ti ljudi zaista shvate da bi taj cin bio vise nego dobrodosao celoj zemlji", zakljucio je on u izjavi za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: