DOS: IZBORI 2004, ORGANIZOVATI POVRATAK SRBA NA KOSOVO

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2002.

20:00

Default images
Predsednistvo DOS odlucilo je da u ovoj godini nece biti novih republickih, pokrajinskih i lokalnih izbora, vec da ce oni biti odrzani u redovnom roku, odnosno 2004. Kako je saopsteno nakon cetvorocasovnog sastanka lidera DOS u utorak uvece, neophodno je da u najkracem periodu budu pripremljeni Savezni i republicki Ustav i da bude konstituisan savezni parlament. Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic izjavio je novinarima da nije bilo rasprave o rekonstrukciji republicke vlade, ali je naglasio da ce to biti ucinjeno u narednom periodu. "Naredna sednica bice posvecena Vladi, izvestajima ministara, to ce biti jednodnevna sednica, pa ce valjda biti jasnije sta je Vlada do sada cinila".

Lideri DOS su najvise raspravljali o stanju na Kosovu. U saopstenju nakon sednice je navedeno da tokom leta treba organizovati povratak sto veceg broja proteranih Srba, kao i da treba nastaviti sa aktivnostima u rasvetljavanju sudbine nestalih i otetih. Takodje je doneta odluka da clanice DOS u narednom periodu predloze ljude koji bi obavljali funkcije ministara u pokrajinskoj vladi. Predsednik Srpskog pokreta otpora sa Kosova Momcilo Trajkovic ocenio je da je ovo bio veoma konstruktivan sastanak lidera DOS. "Bilo je kriticki, doslo je do kompromisa, mislim da treba da bude bolje. U Skupstini Srbije ce biti formiran Odbor za Kosovo i Metohiju, ja sam predlozen za predsednika tog odbora, bicemo ukljuceni i u druge aktivnosti Kooordinacionog centra i na terenu. Sve je proslo u korektnoj atmosferi", rekao je Trajkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: