DSS OPTUZUJE DOS

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2002.

20:00

Default images
Demokratska stranka Srbije optuzila je ostatak DOS-a da je, protivljenjem prevremenim izborima, pokazao da mu je iskljucivi cilj zadrazavanje sadasnjih pozicija u vlasti. Potpredsednik DSS-a Dragan Marsicanin izjavio je da odluka DOS-a ne odgovara trenutnoj politickoj situaciji u Srbiji. "Takav stav nije dobar, jer upucuje na nesto sto smo imali u vreme prethodnog autoritarnog rezima koji je odbijao da se suoci sa realnoscu", rekao je Marsicanin: "Ocigledno je da postoji potreba da idemo onim putem koji je neophodan da se uredi drzava – donosenje Ustavne povelje Srbije i Crne Gore, raspisivanje izbora za savezni nivo, konstituisanje organa zajednicke drzave, zatim donosenje novog ustava Srbije, a najbolji put za to je raspisivanje izbora za ustavotvornu skupstinu. Da li za ustavotvornu skupstinu ili ne, potrebno je raspisivanje izbora i to je redosled koji treba da tera odgovorne politicare, jer to je opsti interes". Sef poslanicke grupe DOS-a u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic izjavio je da ukoliko DSS zeli nove parlamentarne izbore, treba da napravi novu koaliciju. Jovanovic je naglasio da ce izbori biti raspisani u skladu sa zakonom i kada se, kako je naveo, ispostuju sve one bitne faze politickog procesa koje se moraju sprovesti u Srbiji: "Pitanje izbora pokrecu ili stranke koje su izgubile na izborima ili DSS. Ako zele stranke da se vrate na vlast, onda za DSS postoji laksi put, a to je dogovor sa nama koji ce podrazumevati preuzimanje ozbiljne odgovornosti. Ukoliko zele da sa socijalistima ostvare neku koaliciju koja bi ih dovela na vlast, oni to mogu da urade i u parlamentu. Nama je vazno da imamo parlamentarnu vecinu i vanredni izbori dolaze u obzir samo u situaciji u kojoj mi kao politicka grupacija koja vrsi vlast nemamo podrsku u parlamentu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: