PREKINUTA SEDNICA SKUPSTINE, U CETVRTAK NASTAVAK

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2002.

20:00

Default images
Skupstina Srbije prekinula je u sredu raspravu o amandmanima na vladin Predlog zakona o univerzitetu, a nastavak sednice je u cetvrtak u 10 sati. U prepodnevnom delu sednice poslanici republickog parlamenta usvojili su vise amandmana, kojima se, izmedju ostalog, menja sastav Saveta univerziteta i fakulteta. Usvojen je amandman Predraga Stojanovica iz Demohriscanske stranke Srbije kojim se predvidja da jednu cetvrtinu Saveta univerziteta cine predstavnici Studentskog parlamenta, umesto jedne desetine, koja je prethodno bila predvidjena tekstom zakona. Prihvacen je i amandman poslanika Socijaldemokratske unije Miroslava Hristodula da u Savetu fakulteta dva clana budu iz Studentskog parlamenta, cime bi osnivac fakulteta u tom savetu imao cetiri, umesto ranije predvidjenih sest mesta. Poslanici su usvojili i amandman opozicione Socijalisticke partije Srbije da Vece univerziteta ubuduce daje saglasnost na nastavne planove za osnovne i postdiplomske - magistarske i doktorske studije na fakultetima. Usvojen je, takodje i amandman Vlade Srbije, kojim je predvidjeno da "jedno lice moze biti birano za dekana i prodekana najvise dva puta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: