Ivanovic najavio formiranje novog SNV Kosova

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.04.2000.

19:08

Default images
Predsednik Srpskog nacionalnog veca Kosovskomitrovackog okruga Oliver Ivanovic najavio je da ce biti formirano novo Srpsko nacionalno Vece Kosova. Reagujuci na odluku SNV Kosova i Metohije da se, u statusu posmatraca, ukljuci u rad Privremenog administrativnog veca Kosova, Ivanovic je u izjavi agenciji Srna, napomenuo da ce novo Srpsko nacionalno Vece zabraniti postojecem da koristi to ime. "Svi argumenti koje smo mi izneli pali su u vodu i oni nemaju moralno pravo da nam ostavljaju bilo kakvo mesto u Privremenom adminstrativnom Vecu Kosova”, rekao je Ivanovic.

Sef Civilne misije UN na Kosovu Bernar Kusner pozdravio je odluku Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije da se u svojstvu posmatraca ukljuci u rad Privremenog administrativnog veca Kosova. "To nije bila jednostavna odluka i pred srpskim liderima koji su odlucili da nam se prikljuce nalazi se tezak period", porucio je Kusner. Komandant Kfora Klaus Rajnhart pozdravio je odluku Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije da se u svojstvu posmatraca ukljuci u rad administrativnih tela formiranih pod patronatom UNMIK-a. "Njihovo ucesce ce obezbediti da se glas srpske zajednice cuje na mestu na kojem se donose odluke od vitalnog znacaja za buducnost Kosova", navodi se u izjavi komandanta Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: