DJINDJIC: ZA 2-3 NEDELJE IZRUCENJA NA OSNOVU ZAKONA

Izvor: B92

Utorak, 09.04.2002.

20:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u utorak kako je uveren da ce Zakon o saradnji s Haskim tribunalom narednih dana biti usvojen u jugoslovenskom parlamentu i najavio izrucenje optuzenih za ratne zlocine u vrlo kratkom roku. On je rekao da Savezna vlada "nema kapacitete" za sprovodjenje Zakona o saradnji s Tribunalom, zbog scega ce ga sprovoditi Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije. "Donosenje Zakona gest je politicke volje. Neka ga sprovodi onaj ko ima instrumente da ga sprovede, a to je MUP Srbije", rekao je Djindjic. On je dodao da ce saradnja s Hagom "biti procenjivana po delima koja ce uslediti po tom zakonu, i to u vrlo kratkom roku". Upitan da li se za 2 do 3 nedelje mogu ocekivati izrucenja, Djindjic je odgovorio potvrdno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: