"NEOZBILJNA PREPUCAVANJA OKO VJ"

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2002.

19:00

Default images
Na sednici Vrhovnog saveta odbrane u ponedeljak je odluceno da o situaciji nastaloj posle hapsenja Momcila Perisica i o kadrovskim pitanjima u VJ bude raspravljano za nedelju dana, iako B92 saznaje da je predsednik Vojislav Kostunica zatrazio da nacelnik Generalstaba VJ, general Nebojsa Pavkovic, bude smenjen. Prema izvorima Radija B92, tome su se usprotivili predsednici Srbije i Crne Gore Milan Milutinovic i Milo Djukanovic. Ovoj sednici prethodili su zahtevi DOS da nacelnik Uprave za bezbednost VJ Aca Tomic bude smenjen. Vojno-politicki analiticar sa Fakulteta za civilnu odbranu Zoran Dragisic kaze da je u ponedeljak doslo do obrta na sednici VSO, kada je Kostunica uskratio podrsku Pavkovicu, koga je na funckiji nacelnika Generalstaba zadrzao i posle 5. oktobra. "Za mene je sasvim neverovatno to sto se dogodilo, da Kostunica, koji ga je uporno branio, trazi njegovu smenu, a da se tome protive Milutinovic i Djukanovic. Mozemo samo da nagadjamo koji su razlozi za tako nesto, a meni sva ta prepucavanja oko Vojske deluju neozbiljno. 'Afera Perisic' je neka pitanja otvorila zesce nego pre, ali mislim da nije sustinsko pitanje da li ce Tomic ili neki drugi general biti na celu te sluzbe. Kljucno je pitanje kako tu sluzbu drzati pod efikasnom kontrolom, ko i kako njom treba da rukovodi i kako da ona bude sto efikasnija kako bi gradjanima pruzila sto bolju zastitu", kaze Dragisic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: