PRESTALA DA RADI I TOPLA VALJAONICA U SARTIDU

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2002.

19:00

Default images
Pomocnik generalnog direktora smederevskog koncerna "Sartid" Slobodan Tirnanic izjavio je u sredu da "Sartid" ne bi mogao brzo da uspostavi redovnu proizvodnju ni u slucaju da Vlada Srbije i sindikati zeleznicara postignu dogovor o prekidu strajka, koji traje vec devet dana. Tirnanic je lokalnoj televiziji rekao da brzo uspostavljanje redovne proizvodnje u "Sartidu" nije moguce zbog slozenog tehnoloskog procesa, a kao primer naveo je da je desetak dana potrebno samo za potpaljivanje visoke peci, koja je pre tri dana prestala da radi zbog nedostatka sirovina, izazvanog prekidom zeleznickog transporta. Tirnanic je kazao i da je Strajkacki odbor zeleznicara Srbije odbio predlog "Sartida" da sopstvenim vagonima preveze rudu koja je na granicnim prelazima, uz ocenu da je to "neodgovorno ponasanje ne samo prema Sartidu". U "Sartidu" je zaustavljen i rad tople valjaonice, a za najvise pet dana moze se ocekivati zaustavljanje hladne valjaonice, rekao je Tirnanic i dodao da pogon makaza u toploj valjaonici nece biti zaustavljen u narednih deset dana samo zahvaljujuci rezervama gasa i toplo valjanih koturova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: