OTKAZI ZA STRAJKACE?

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2002.

19:00

Default images
Ministarstvo za saobracaj i telekomunikacije Srbije saopstilo je da je "upoznato sa aktivnostima 'Zeleznicko-transportnog preduzeca Beograd' preduzetim u cilju zastite interesa zeleznice i funkcionisanja sistema". "ZTP Beograd" je ranije u ponedeljak najavilo da ce poceti da podnosi krivicne prijave i deli otkaze strajkacima koji odbijaju da pocnu da postuju zakonski minimum rada. U Sindikatu zeleznicara Srbije kazu da za sada niko od strajkaca nije dobio otkaz, a prema recima sekretara ovog sindikata Dragana Filipovica, minimum rada se postuje. Na pitanje da li ce se zaposleni koji su u strajku povuci posle ovakvih najava poslovodstva, Filipovic odgovara: "Mislim da smo dobro proucili Zakon o strajku i postupamo po minimumu procesa rada i tu ne mogu da nas 'kace' nikakvi otkazi. Moj je utisak da pokusavaju da nas uplase, mi smo u strajk stupili po propisu, minimum procesa rada podrazumeva 10 odsto od postojeceg stanja, mi smo strajk zakazali 10 dana ranije, a 5 dana pre strajka poslovodstvo je trebalo s nama da ugovori minimum procesa rada. Posto to nije dogovoreno, mi smo napravili nas minimum procesa rada i radimo po njemu", kaze Filipovic.

Steta domacih preduzeca zbog strajka zeleznicara, kako navodi ZTP, procenjena je na vise od milion dolara i svakim danom se uvecava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: