PAVKOVIC: U VJ NEMA HASKIH OPTUZENIKA

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2002.

19:00

Default images
Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic izjavio je da njegov ostanak na toj funkciji nije prepreka za reformu Vojske, kao ni za pristupanje Jugoslavije evroatlantskim integracijama.

U intervjuu za frankfurtske "Vesti" Pavkovic je precizirao da, koliko je njemu poznato, "nikoga od aktivnih pripadnika Vojske nije optuzio tuzilac Haskog tribunala, niti je osumnjicen" i dodao da zbog toga "nije bilo kontakata predstavnika drzavnih organa s pripadnicima VJ". On je dodao i da "nije u interesu VJ da stiti pocinioce bilo kog krivicnog dela, pa ni zlocina koji se odnose na krsenje medjunarodnog humanitarnog prava". Navodeci da je VJ postovala sve odredbe medjunarodnog humanitarnog prava, medjunarodnih konvencija i pravila ratovanja, on je rekao da su protiv pojedinaca koji su "odstupili od toga i krisili odredbe medjunarodnog humanitarnog prava preduzete mere krivicnog gonjenja pred vojnim sudovima". "Za vreme agresije NATO na nasu zemlju pokrenut je krivicni postupak protiv 382 pripadnika VJ za krivicna dela koja mogu predstavljati krsenje medjunarodnog humanitarnog prava", naveo je Pavkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: