PERISIC PUSTEN IZ PRITVORA

Izvor: B92

Subota, 16.03.2002.

19:00

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije Momcilo Perisic pusten je u subotu oko 14.00 casova iz Vojnog suda u Beogradu. Perisic je izasao iz zgrade Vojnog suda na sporedni ulaz u pratnji dva civila, izbegavsi mnogobrojne novinare koji su cekali na glavnom ulazu.

Vojni Sud saopstava da su Momcilo Perisic, potpukovnik Miodrag Sekulic i civil iz Obrenovca Vladan Vlajkovic nakon ispitivanja pusteni na slobodu, jer je, kako se navodi, istrazni sudija zakljucio da nema zakonskih osnova da se u ovoj fazi postupka protiv navedenih lica odredi pritvor. U saopstenju Vojnog suda se takodje navodi da su Perisic, Sekulic i Vlajkovic privedeni u cetvrtak uvece zbog krivicne prijave da postoji osnovana sumnja da su izvrsili krivicno delo spijunaze i krivicno delo odavanja vojne tajne. Krivicna prijava sa zapisnicima o ispitivanju navedenih, dostavice se vojnom tuziocu u Beogradu na dalje odlucivanje.

Zbog interesa postupka o ovoj krivicno-pravnoj sferi nije moguce saopstavanje drugih cinjenica i podataka - saopsteno je iz Vojnog suda u Beogradu.

Momcilo Perisic, takodje kaze da za sada ne sme nista detaljnije da prica o razlozima zbog kojih je priveden. Uz takvu napomenu, on je u telefonskoj izjavi za B92, kratko rekao: "Pusten sam na slobodu, sto znaci da nisam kriv, dalje ne mogu nista da pricam".

Momicilo Perisic bio je u vojnom pritvoru od cetvrtka uvece. Na pitanje kako su postupali prema njemu, odgovara sledecim recima: "Korektno, korektno su postupali".I na kraju ovog kratkog razgovora Momcila Perisica pitali smo kada ce se obratiti javnosti i kada ce ispricati vise detalja o celom slucaju: "Bice dana, javicu vam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: