KOSTUNICA: ZAKONITOST NIJE SPORNA

Izvor: B92

Subota, 16.03.2002.

19:00

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izjavio je da zakonitost postupka protiv Perisica za sada nije sporna. On je naglasio da ce uskoro sazvati sednicu Vrhovnog saveta odbrane i postarati se da se, kako je rekao, sve preduzme kako bi se utvrdila puna istina: "Prema svemu sto sam do sada saznao, do sad- podvlacim, zakonitost samog postupka sa stanovista domacih zakona i utvrdjene procedure ne bi trebalo da bude sporna. Sada je na saveznoj skupstini i Vladi Srbije da odluce o imunitetu potpredsednika Vlade i saveznog poslanika. "S obzirom da je rec o general-pukovniku i povrh toga, nekadasnjem nacelniku Generalstaba, mozda se i sam Perisic nece pozvati na imunitet", rekao je Kostunica nakon sastanka sa najvisim drzavnim i vojnim vrhom.

Pored predsednika Kostunice tom sastanku, izmedju ostalih, prisustvovali su i nacelnik generalstaba Nebojsa Pavkovic i nacelnik uprave bezbednosti general Aleksandar Tomic. Razgovore su oko jedan sat od njihovog pocetka napustili republicki premijer Zoran Djindjic i potpredsednik Vlade Nebojsa Covic ali nisu zeleli da daju izjave, uz obrazlozenje da se, kako su rekli, nista nije promenilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: