ZIVKOVIC: U PONEDELJAK KRIVICNE PRIJAVE

Izvor: B92

Subota, 16.03.2002.

19:00

Default images
Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic najavio je za B 92 podnosenje krivicne prijave protiv pripadnika vojne bezbednosti, zbog privodjenja radnika ministarstva koji je obezbedjivao potpredsednika Vlade Srbije Momcila Perisica. Zivkovic je precizirao i da je istraga protiv Momcila Perisica mogla da bude pokrenuta samo uz saglasnost Vlade Srbije i Veca republika Skupstine Jugoslavije. "Mislim da je neophodno da se utvrdi i politicka odgovornost za sve ovo sto se desilo, jer mislim da svaka drzavna institucija mora da bude pod kontrolom , a posebno sluzba vojne bezbednosti ", kaze Zivkovic. "To je nedopustivo, to ne moze da bude obelezje drzave koja zeli da svojim demokratskim procesima stigne do Evrope i do sveta. Prema tome, sto se tice Saveznog ministarstva unutrasnjih poslova, ono ce podneti krivicnu prijavu, a ja ocekujem da sledeca nedelja bude i nedelja kada ce i krivicno i politicki biti kaznjeni oni koji su doveli do ovog stanja", kaze Zivkovic.

On je istakao da minimalno sto se moze ocekivati nakon svega jeste smena sefa vojne bezbednosti Ace Tomica . "Minimalno je da on bude smenjen, a da onaj ko ga je postavio obeca javnosti da nece da pravi ovakve greske. Prema informacijama koje imam, njega nije postavio nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, vec predsednik", rekao je Zivkovic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: