DJINDJIC: ZASTO DRZAVNI ORGANI NISU OBAVESTENI O PRACENJU?

Izvor: B92

Petak, 15.03.2002.

19:00

Default images
Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je za RTS da u postupku vojne obavestajne sluzbe ima nekoliko zabrinjavajucih stvari.

Djindjic je rekao da nijedan drzavni funkcioner nije izuzet od odgovornosti za svoje postupke, ali da se postavlja pitanje zasto drzavni organi ukljucujuci i Nebojsu Pavkovica nisu bili obavesteni o Perisicevom slucaju.

"Dobili smo informaciju da je potpredsednik Vlade Srbije, koji je istovremeno i savezni poslanik i predsednik Odbora za bezbednost nekoliko meseci pracen. Pri tome se postavlja pitanje koji organ je to odobrio, ko je o tome bio obavesten. Ja znam, jer smo to utvrdili, da ni predsednik Savezne vlade, ni ministar za odbranu, ni predsednik republicke vlade nije o tome bio obavesten. Postavlja se pitanje kada koji od tih organa treba da bude obavesten u slucaju da se ti postupci sprovedu. Mi smo za njih saznali iz medija. Tokom sednice Savezne i republicke vlade konstatovali smo da cak ni nacelnik Generalstaba nije znao za to, i on je obavesten narednog dana. Ocigledno, ne da nema civilne kontrole nad Sluzbom vojne bezbednosti, nego nema ni vojne kontrole. Postavlja se pitanje sta drzavni organi i veoma osetljive nadlezne sluzbe u ovoj zemlji rade, po cijoj direktivi rade i kome polazu racuna. Ko vodi racuna o ugledu nase zemlje, jer ovo je dan kadaje ugled nase zemlje bacen pod noge u trenutku kada nam taj ugled veoma treba", rekao je Djindjic.

Djindjic je jos naglasio da privodjenje americkog diplomate kojem je stavljena kesa na glavu i koji nije imao ni advokata ni prevodioca, a zasticen je Beckom konvencijom, podseca na iskonstruisan skandal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: