"NAREDNA PLATA U ZTP VECA ZA 10 ODSTO"

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2002.

19:00

Default images
Ministarka za saobracaj Srbije Marija Raseta Vukosavljevic najavila je da ce plata vecine zaposlenih u "Zeleznicko-transportnom preduzecu Beograd" biti veca za 10 odsto. Ona je rekla da drzava realno ne moze da izadje u susret zahtevu sindikata za povecanje mase zarada za 13 do 15 odsto i istakla da je preduslov za vece zarade u ZTP smanjenje broja radnika, jer je to preduzece jedno od onih koji dobija najvece mesecne subvencije iz budzeta. "Da bi kako-tako funcionisao, ZTP iz republickog budzeta mesecno dobija 425 miliona dinara. Najveci deo te sume ide na plate", istakla je ministarka. Ona je dodala da tim strucnjaka iz Ministarastva za rad i zaposljavanje treba da izradi socijalne karte zaposlenih u ZTP, ali je istakla da taj posao nece biti pocet bez predstavnika sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: