AMERICKI AMBASADOR ZADOVOLJAN UCVRSCIVANJEM MIRA

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2002.

19:00

Default images
Americki ambasador u Jugoslaviji Vilijam Montgomeri u cetvrtak je posetio jug Srbije i izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na ovom podrucju, pre svega ucvrscivanjem mira. Montgomeri je posetio ovo podrucje s Vilijamom Tejlorom, koordinatorom Vlade SAD za pomoc Istocnoj Evropi, s ciljem upoznavanja s realizacijom i primenom mirovnog sporazuma za jug Srbije. Montgomeri je posle sastanka s predsednikom Mesne zajednice Veliki Trnovac Galipom Becirijem i clanovima Koordinacionog tela za opstine juga Srbije naglasio velik uspeh u realizaciji projekta multietnicke policije. Koordinator za pomoc Istocnoj Evropi rekao je da ce pomoc biti nastavljena i u narednom periodu, osim dosadasnjeg ulaganja u infrastrukturu i druge objekte s ciljem poboljsanja uslova zivota u 3 opstine juga Srbije. Americka delegacija je s clanovima Koordinacionog tela i predstavnicima albanske nacionalne zajednice posetila i selo Nesalce, u opstini Bujanovac, gde je u toku izgradnja nove zgrade osnovne skole. Projekat finansira americki USAID, u okviru programa za juznu Srbiju, a obezbedio je 139.000 dolara, dok je Vlada Srbije dala 106.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: