RUCNA BOMBA BACENA NA KUCU ALBANCA U BUJANOVCU

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2002.

19:00

Default images
U dvoriste Hajredina Salihija u Bujanovcu nepoznata lica bacila su u utorak rucnu bombu. Policija ocenjuje da je u pitanju teroristicki napad posto je Salihijev sin pripadnik multietnicke policije na jugu Srbije. Kako javlja dopisnik Radija B92, nepoznat izvrsilac bacio je u utorak bombu u dvoriste kuce Salihi Hajredina iz Kosovske ulice broj 23 u Bujanovcu. Kako je bomba eksplodirala samo 2 metra od ulaznih vrata, na kuci je pricinjena velika materijalna steta, ali na srecu, niko od sedam clanova porodice Salihi nije povredjen. Na lice mesta odmah su izasli clanovi Koordinacionog tela za jug Srbije i ekipa posmatracke misije EU, a o incidentu su obavesteni lideri albanskih politickih partija i predstavnici organizacija za zastitu ljudskih prava. "Pripadnici MUP intenzivno tragaju za izvrsiocem ovog teroristickog akta", kaze Novica Zdravkovic, nacelnik vranjskog SUP, jer je sin vlasnika kuce Elvir Salihi pripadnik prve klase multietnicke policije, a njegova porodica poznata je u Bujanovcu po sirenju tolerancije. "Posredi je ocigledno teroristicki cin nekog od albanskih ekstremista kome nije do mira i zajednickog zivota na jugu Srbije", kaze Zdravkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: