SUD PRIHVATIO PISMENA SVEDOCENJA

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2002.

19:00

Default images
Sudsko vece u procesu protiv Slobodana Milosevica je odlucilo u utorak da prihvati 23 pismena svedocenja na kojima insistira Tuzilastvo i ujedno odobrilo bivsem jugoslovenskom predsedniku da ispituje te svedoke. Kako javlja dopisnik Radija B92, "prijatelji suda" slozili su se sa ovom odlukom. Tuzilastvo insistira na citanju pisanih izjava kako bi proces bio brzi, dok Milosevic tvrdi da ima pravo da ispituje "nevidljive i tajne svedoke", jer se tereti, kako sam kaze, za najstrasnije zlocine. Milosevic je u utorak ispitivao svedoka Tuzilastva Hazbija Lokua. Dok Milosevic tvrdi da je OVK rusila kuce Albanaca gradjene na drzavnom zemljistu, Loku je rekao da o terorizmu na Kosovu ne zna nista, kao i da nema informacije o otmicama i napadima OVK koje je bivsi jugoslovenski predsednik nabrajao. Loku je rekao da mu nisu poznate zrtve tokom sukoba policije i OVK, iako poznaje sve zitelje svog sela Kosline. Citirajuci dokumenta Verifikacione misije OEBS, Milosevic je rekao da su mestani Kacanika bili prisiljavani da pruzaju podrsku OVK, dok je svedok Loku rekao da na to pitanje ne moze da odgovori s da ili ne, vec da jedino moze da potvrdi prisustvo OVK. "Prijatelj suda"

Branislav Tapuskovic ostao je bez jasnog odgovora kada je pitao svedoka kako je sa 400 metara razdaljine mogao da prepozna zrtve koje su, kako je ranije Loku rekao, ubijale srpske snage. Tokom popodnevne rasprave, svedocenje je poceo Bajram Baciliu, koga ce Milosevic ispitivati u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: