"ODUZIMANJE MANDATA DSS MOZE DOVESTI PREVREMENIH IZBORA"

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2002.

19:00

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije, Dragan Marsicanin, ponovio je da je DSS napustila samo predsednistvo vladajuce koalicije, ali da ce ostati u parlamentima i u lokalnim organima vlasti, javlja Radio B92. Prema Marsicaninovim recima, koalicioni sporazum DOS-a ne predvidja mogucnost iskljucenja jedne od clanica, kao ni mogucnost da se mandatima neke stranke raspolaze mimo njene volje. Marsicanin je izrazio uverenje da u vecini stranaka clanica DOS-a ne preteze stav da DSS treba iskljuciti iz vladajuce koalicije, dodajuci medjutim, da je kao posledicu krize moguce ocekivati raspisivanje izbora. "Izbacivanje DSS-a iz DOS-a bi bilo pravno i politicko nasilje, a oduzimanje mandata brutalna, neskrivena, posleizborna kradja. Nesumnjivo da ce se time politicka kriza do te mere produbiti da mozda ni oni koji su je prouzrokovali ne mogu da sagledaju sve njene posledice. U svakom slucaju to ce veoma ozbiljno da ugrozi stabilnost drzave, a mozda I da prouzrokuje jednu dobru posledicu, a to je raspisivanje prevremenih izbora", rekao je Marsicanin. On je naveo da na listi DOS-a nema dovoljno rezervnih poslanika, tako da ce deo mandata vladajuce koalicije, ukoliko DSS bude izbacena iz DOS-a, morati da pripadne Socijalistickoj partiji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: