NOVA VOJVODJANSKA VLADA BEZ DSS-A

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2002.

19:00

Default images
Predsednik vojvodjanske vlade Djordje Djukic predlozio je kandidate za clanove njegovog kabineta medju kojima nema funkcionera DSS. Iz ove stranke saopstavaju da je njihovo prisustvo u pokrajinskim organima vlasti i ranije bilo marginalizovano, ali da DSS ima podrsku biraca, javlja za B92 iz Novog Sada dopisnik Dragan Gmizic. Predlog rekonstrukcije Izvrsnog veca Vojvodine, ako je suditi po izjavama pokrajinskog premijera, pre svega podrazumeva poboljsanje organizacije, a ne kadrovsku promenu. Rekonstrukcija pokrajinske vlade je, kazu upuceni, neophodna, kako bi se njen rad prilagodio novim uslovima nastalim nakon usvajanja omnibus zakona. Ipak, u novom timu nema mesta za DSS, kaze Djordje Djukic, pokrajinski premijer. "Licno mislim da oni koji su bili za to da ekipa uopste ne istrci na teren, tesko da mogu da imaju mesta u toj istoj ekipi", kaze Djukic. Predstavnici DSS-a misljenja su da je njihovo prisustvo u pokrajinskoj vlasti i do sada bilo potpuno marginalizovano, tako da se izbacivanjem njihovog poslednjeg clana stvari nece bitno promeniti. Clanovi DSS-a pozivaju se na podrsku biraca. "Volja gradjana je nedvosmislena, i ona odgovara DSS-u, znaci mi imamo utemeljenje u gradjanima i utemeljenje u biracima.

Prema tome, zelimo onakvu participaciju koja nam odgovara", kaze Rada Marinkov. Poznavaoci politickih odnosa unutar vojvodjanskog DOS-a ocenjuju da se ne radi o nekim sustinskim promenama, vec u prilagodjavanju tehnike i naziva onoga sta ce ko raditi u skladu sa usvojenim omnibus zakonom. Djukicev predlog rekonstrukcije bi u utorak trebalo da se nadje pred poslanicim avojvodjanske skupstine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: