"BEOGRAD CE POSTUPATI U SKLADU S REZOLUCIJOM 1244"

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2002.

19:00

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije i sef Vladinog koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojsa Covic je rekao da ce se "Beograd na Kosovu mesati i biti prisutan onoliko i koliko je to predvidjeno Rezolucijom 1244" Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. "Nemamo nameru da prejudiciramo konacan status Kosova. Svi oni koji to sada rade se zalazu za novu nestabilnost ionako nestabilnog regiona u kome smo", izjavio je Covic. Podsecajuci na ucesce kosovskih Srba na proslogodisnjim izborima u Pokrajini, on je rekao da su "Srbi ucinili nesto sto je bilo gotovo nemoguce, preciznije to je Beograd ucinio".

"Prema tome, Beograd ima moralnu i svaku drugu odgovornost. Mi smo pozvali taj narod da izadje na izbore i svi koji pricaju da to smeta medjunarodnoj zajednici, ili nista ne razumeju, ili ne zele da razumeju, ili ih Kosovo uopste ne interesuje", rekao je Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: