FLORANS ARTMAN: NISMO IZNENADJENI MILOSEVICEVOM ODBRANOM

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2002.

19:00

Default images
Portparol glavnog tuzioca Haskog tribunala Florans Artman je izjavila da je Tuzilastvo Tribunala zadovoljno dosadasnjim tokom sudjenja Slobodanu Milosevicu. "Uprkos komentarima da Milosevic dobija poene, proces protiv njega nisu olimpijske igre na kojima se svaki dan osvajaju bodovi i medalje. Vazna je presuda da li je Milosevic kriv ili nije", rekla je Florans Artman. Ona je dodala da su ocene medija da Milosevic "vodi" protiv Tuzilastva subjektivne i da ne uticu na tok sudjenja. "Spolja posmatrano, izgleda da se neki svedok bolje, a neki losije, snasao pred unakrsnim ispitivanjem odbrane. Milosevic u ispitivanjima svedoka pominje mnogo podataka da se nesto dogodilo na nekom mestu. Da bi to imalo uticaja na presudu, on ce svoje tvrdnje morati da dokaze", rekla je ona. Prema njenim recima, Milosevicevo insistiranje da svedoci odgovaraju na pitanja o OVK i ucescu u sukobima nije bitno za optuznicu, posto ratni sukobi nisu sami po sebi predmet optuznice, vec zlocini koji su pocinjeni. Florans Artman je rekla da Tuzilastvo nije iznenadjenao Milosevicevom "dobrom odbranom i kvalitetom unakrsnog ispitivanja svedoka", ocenivsi da se bivsi predsednik SRJ dobro brani jer ucestvuje u procesu na nacin koji je dozvoljen pravilima suda, a koji je sam izabrao. On time priznaje Haski tribunal, ocenila je ona. Prema njenim recima, Tuzilastvo namerava da prvo dokaze da su odredjeni zlocini pocinjeni, a zatim da pokaze da postoji Miloseviceva individualna odgovornost za to. U fazi sudjenja u kojoj ce Tuzlastvo dokazivati Milosevicevu individualnu krivicu, najvazniju ulogu ce imati "insajderi", rekla je Florans Artman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: