DJINDJIC: NOVA FAZA ODNOSA S HAGOM

Izvor: B92

Subota, 02.03.2002.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic je izjavio da se na listi optuzenih Haskog tribunala u Srbiji nalazi 5 "visokokaratnih" vaznih imena iz Jugoslavije i desetak manje vaznih koje on ne poznaje, a koji su uglavnom stigli iz Republike Srpske. "To su potencijalni kandidati, sto ne znaci da ce biti izruceni sudu u Hagu, jer u zavisnosti od Tribunala za neke od njih ce biti organizovan proces u Srbiji", rekao je Djindjic u selu Grgure kod Blaca. Premijer je najavio da ce mart, april i maj biti meseci kada ce saradnja s Haskim tribunalom uci u neku drugu fazu. Komentarisuci najavljen savezni Zakon o saradnji s Tribunalom, Djindjic je naglasio da taj zakon moze da ima 2 ili 3 clana u kojima bi se reklo da Jugoslavija prihvata sud u Hagu kao organ UN. On je istovremeno naglasio da ce Statut haskog suda biti sprovodjen republickom procedurom.

Povodom obelezavanja 85. godisnjice Toplickog ustanka u Prvom svetskom ratu protiv bugarskih okupatora, u selu Grgur nedaleko od Blaca je odrzana centralna proslava. U porti crkve u Grguru odrzana je liturgija posvecena izginulim ucesnicima tog ustanka i parastos toplickim ratnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: