TOMANOVIC: TESKO BEZ SVEDOCENJA SARADNIKA MILOSEVICA

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2002.

19:00

Default images
Pravni zastupnik Slobodana Milosevica, advokat Zdenko Tomanovic, ocenio je u sredu da ce tuzilastvo u Hagu imati problema da dokaze Milosevicevu krivicu ukoliko se kao svedoci na sudu ne pojave vodeci predstavnici bivseg rezima. Tomanovic je rekao da je "bez izjava 'insajdera' Tuzilastvo nemocno". "Njima je potreban neko ko ce doci u Hag i reci 'jeste, bili smo kriminalci'. Ali, posto je Milosevic tako ponosno govorio o policiji i Vojsci, postavlja se pitanje ko ce biti taj koji ce tako nesto da kaze", rekao je Tomanovic. On je beogradske vlasti optuzio da se ponasaju "pasivno" i ocenio da "ne postoji razlog zbog kog na sudu u Hagu ne bi moglo da bude prikazano 60 dokumenata i vojnih naredbi iz vremena rata na Kosovu". Rec je o dokumentima koji se tretiraju kao tajna.

Tomanovic smatra da ce "od toka procesa u Hagu zavisiti i politicka buducnost Kosova". "Ako Milosevic bude proglasen krivim, tesko mi je da poverujem da ce sadasnja ili neka kasnija vlada u Beogradu moci ponovo da uspostavi makar i deo suvereniteta nad Kosovom", rekao je Tomanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: