ARTMANOVA: MILOSEVICEVI SAVEZNICI PRETILI SVEDOCIMA

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2002.

19:00

Default images
Portparol Tuzilastva Haskog tribunala Florans Artman izjavila je u sredu da su svedoci optuzbe u procesu protiv bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica bili izlozeni "javnim pretnjama". "Bilo je javnih pretnji svedocima koje su stizale iz Miloseviceve partije i od njegovih politickih saveznika", kazala je Artmanova na konferenciji za novinare u Haskom tribunalu. Ona je jos rekla da su pretnje dolazile "pre sudjenja"

i da je "bilo pritisaka", ali je odbila da podrobnije govori o tome.

Artmanova je kazala da ce, do uskrsnje pauze, Tuzilastvo na sudjenju Milosevicu nastaviti da izvodi svedoke koji su bili neposredni ucesnici ili ocevici dogadjaja na koje se optuznica odnosi. "Svedoci ce do sledece nedelje govoriti o deportacijama stanovnistva. Neki od njih pominju i mesta masovnih ubistava, ali tome cemo se naknadno vratiti sa novim svedocima", rekla je portparol Tuzilastva. Artmanova je kao neosnovane odbacila glasine o navodnoj nagodbi Tuzilastva sa bivsim liderom bosanskih Srba Radovanom Karadzicem, ukoliko on bude svedocio protiv Milosevica. "Pregovora i pogadjanja nema. Ima optuznice protiv njega i vlasti ga moraju locirati i uhapsiti. Nema nikakvog dila. Jedini nacin da se optuznica ospori je da se to ucini ovde u Tribunalu", istakla je Artmanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: