DJINDJIC: NIKADA NISAM ZNAO GDE SE NALAZI MLADIC

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2002.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u ponedeljak posle sastanka s predstavnikom medjunarodne zajednice u BiH Volfgangom Petricem da s "punom licnom odgovornoscu" tvrdi da nijednog trenutka nije znao, niti zna gdje se nalazi Ratko Mladic. "Nikada nisam znao, niti znam gde je Mladic i nikada nisam imao informaciju vise od one 'rekla-kazala', a sve spekulacije u vezi s Mladicem uvek se odnose na proslost jer se kaze da je vidjen pre 20 dana ili mesec dana, ali se nikada ne kaze gde je konkretno", rekao je Djindjic novinarima. On je objasnio da je njegov intervju "Spiglu" imao poruku da Vlada Srbije ne moze da bude nadlezna za Mladica i da medjunarodna zajednica ne moze postepeno i to da pretvori u glavnu nadleznost i obavezu Vlade Srbije.

Navodeci da u BiH ima 50.000 pripadnika medjunarodnih snaga koji su u poslednjih 5 ili 6 godina imali informaciju o Mladicu i Karadzicu, a nista nisu preduzeli jer je to bio rizik, Djindjic je upitao da li taj rizik ne vazi za gradjane Srbije. Djindjic je izrazio zadovoljstvo zbog posete Petrica Beogradu i rekao da ce u martu poceti realizacija pilot-projekta vracanja izbeglica u dolinu Neretve. On je naglasio da ce Vlada Srbije finansirati renoviranje kuca povratnicima i dodao da od vlasti BiH ocekuje njihovo ucesce u obnovi infrastrukture. "Ocekujemo i sporazum s lokalnim akterima u vezi s tom reformom, kao i da cemo ostvariti potpunu ravnopravnost svih stanovnika BiH u oba entiteta", naglasio je Petric i dodao da je uveren da ce i to doprineti brzem povratku srpskih izbeglica iz Srbije i Jugoslavije. "Vazno je da Beograd, Sarajevo i Zagreb postignu sto tesnju regionalnu kooperaciju jer ce to olaksati njihovu integraciju u EU", rekao je on. "Ja se zalazem za bosanskohercegovacko resenje, a ne ono koje ce nametnuti medjunarodna zajednica ili ono na koje ce uticati Beograd ili Zagreb", rekao je Petric.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: